avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

FOTO cu laboratorul din care este posibil să fi scăpat COVID-19

Printre ultimele teorii ale conspirației privind COVID – 19 se numără și aceasta. Din ce în ce mai multe persoane sunt de părere că virusul a fost o creație în laborator, iar nu o mutație genetică pe cale naturală sau evolutivă, precum postulează teoria lui Darwin. De fapt, întrebarea este: cum e posibilă o combinație atât de rară între 2 virusuri la fel de ucigașe: SARS și SIDA. În Wuhan, locul nașterii COVID – 19 este un institut în care oamenii de știință chinezi cercetează cele mai periculoase și contagioase boli.

Laboratorul este un proiect la inițiativa Institutului de Virusologie din Wuhan și inaugurat în 2017 drept una dintre cele mai complexe și dezvoltate unități de cercetare.

Sursa foto: Xinhua/ Photoshot

Chen Zhu – fost ministru al Sănătății: Acest laborator este o platformă esențială pentru cercetarea și dezvoltarea proiectelor ce țin de bolile foarte contagioase și infecțioase. E primul astfel de laborator construit în China.

Cu toate acestea, mulți oameni avertizau că e posibil să dea naștere la o catastrofă, atunci când oamenii se joacă “de-a Dumnezeu”.

Unii oameni de știință din afara Chinei se tem de posibile contaminări cu agenți patogeni, dar și de apariția unei amenințări biologice în cadrul tensiunilor geopolitice deja existente dintre China și alte națiuni”, scria publicația științifică Nature în 2017. Și China nu avea cel mai bun istoric la capitolul măsuri de siguranță. Virusul SARS, spre exemplu, a scăpat de mai multe ori din instalațiile de izolare din Beijing, atrăgea atenția aceeași revistă. Venea să mai calmeze temerile informația că laboratorul fusese proiectat și clădit cu sprijin din partea Franței. În plus, o parte din personal fusese la instruire într-o unitate similară din Lyon.

Yuan Zhiming – expert:

Laboratorul e ca o cutie închisă ermetic. Nu iese nimic de acolo. Trebuie să ne asigurăm că avem condiții de presiune negativă în interior, astfel încât să prevenim orice scurgere de substanțe.

Laboratorul este la numai 30 de kilometri distanță de piața de pește, locul de unde a pornit infecția cu noul tip de coronavirus. Oameni de știință chinezi din străinătate avertizau că noul coronavirus are foarte mare șanse să fie un “eșec” creat în laborator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *