BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Cele mai bogate femei din lume

Femeilor! Dacă v-ați întrebat vreodată care sunt cele mai bogate femei din lume, atunci astăzi vă vom răspunde! Unele dintre aceste nume le și cunoașteți, de altfel, sau, mai degrabă, companiile pe care le conduc. Împreună, ele trec ușor de suma de 289 de miliarde de dolari.

 

Pe locul 1 o avem pe nepoata fondatorului L’Oreal. Francoise Bettencourt Meyers este preşedintele acestei firme pe care ea și familia ei o controlează în proporție de 33%. Mai mult, declarația ei de avere arată undeva la 58,4 miliarde de dolari, în total, astăzi. Numai anul trecut s-a adăugat la acest patrimoniu impresionant alte 12,3 miliarde de dolari.

Presa americană afirmă că Bettencourt câștigă tilul de al 13 lea cel mai bogat om din lume.

Francoise Bettencourt Meyers

Al doilea loc este urmat de Alice Walton, ea fiind fiica persoanei care a creat foarte cunoscutul lanţ de magazine american, Walmart, Sam Walton. În ciuda bogăției incredibile pe care o are, pasiunea ei principală (din care și câștigă venituri) este arta. Averea ei se ridică la 53,1 miliarde de dolari, iar în urmă cu doi ani câștigase 10,5 miliarde de dolari. Tot aceasta este persoana care a construit Muzeul de artă americană Crystal Bridge din Bentonville, Arkansas.

Alice Walton

Locul trei îl urmează Jacqueline Mars. Desigur că nici averea ei nu putea fi mai mică, ridicându-se la 41,4 miliarde de dolari, deși în urmă cu 2 ani făcuse mai puțin decât Aline – 8,69 miliarde de dolari.Mare parte din averea ei se datorează moștenirii lui Audrey Ruth (Meyer) şi Forrest Mars, Sr., şi nepoata lui Frank C. Mars, cei 3 care au creat celebra companie americană de bomboane Mars Incorporated.

Jacqueline Mars

Pe al patrulea loc este o asiatică, Yang Huiyan. Aceasta provine din China și deține 25,1 miliarde de dolari, iar anul trecut a câștigat – cam puțin, am zice noi… – cu 6.9 mld de dolari, în comparație cu cât câștigase în 2018. Și chinezoaica a moștenit o avere imensă, mai exact 57% la sută din compania Country Garden Holdings. În același timp deține și Bright Scholar Education Holdings, o companie de educație foarte cunoscută în țara ei de origine.

Yang Huiyan

Astfel, ajungem și la Laurene Powell Jobs (5), deținând sume de 24,1 miliarde de dolari, anul trecut câștigând 6 miliarde de dolari. După cum probabil vă dați și seama, ea este soția lui Steve Jobs, cel care a schimbat lumea cu telefoanele și calculatoarele sale Apple. În urma morții soțului, ea a a moștenit o sumă…incredibil de mare, chiar și împărțită între cei 3 copii ai săi – Eve, Reed şi Erin.

Laurene Powell Jobs

Așa se întâmplă că, în urma moștenirii, Susanne Klatten a scăzut din top pe locul 6 (anterior erau inversate locurile).

Susanne a moștenit (da, iarăși) averea sa la mama ei. Nu numai aceasta, dar a fost și soția unuia dintre oamenii care au propulsat afacerea BMW în topurile mașinilor vândute în lume – Herbert Quandt. Klatten a primit cam 20% din patrimoniul său. În total, numără o avere de 20,4 miliarde de dolari, mai mare cu 640 de milioane de dolari în comparație cu 2019.

Susanne Klatten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *