Un tânăr din Prahova a descoperit un card într-un dulap din locuința sa proaspăt achiziționată şi, cu gândul, că fostul proprietar tocmai îi lăsase un cadou a cheltuit în mai puțin de o zi 113.145 de lei, adică în jur de 25.000 de euro. În plic se afla inclusiv codul PIN.

Din cauza tranzacțiilor numeroase și cu sume mari de bani, banca a contactat adevăratul proprietar. După ce a aflat că nu acesta era cel care cheltuise suma de bani, banca a blocat imediat contul. Cu ceva timp înainte să sesizeze Poliția cu privire la acest caz, a realizat o anchetă pe cont propriu, pornind de la câteva informații furnizate de reprezentanții băncii, care i-au comunicat locurile de unde fuseseră făcute cumpărăturile.

După ce a cerut să-i fie arătate înregistrările de pe camerele video din magazinele de unde avuseseră loc achizițiile, a aflat că, de fapt, cel care-i cheltuia banii era tocmai noul proprietar al fostului său apartament. Ulterior, și-a amintit de plicul nedeschis de la bancă, pe care-l uitase în dulapul din apartamentul tocmai vândut.

Fostul proprietar l-a sunat pe tânăr, căruia i-a cerut să-i dea înapoi toții bani, în caz contrar va contacta poliția.

Noul proprietar, în schimb, s-a gândit să dea mită câtorva medici pentru a obține un certificat care să arate că este bolnav de o boală gravă, care-i afectează discernământul, caz în care el ar scăpa de răspunderea penală. DIICOT Ploiești a aflat însă toate acestea.

Desigur că păgubașul a sesizat imediat Poliţia, însă, în cadrul audierilor, tânărul a explicat că era convins că cardul fusese lăsat drept cadou de fostul prorpietar al casei, susținând că “acțiunile persoanei vătămate s-ar datora dorinței acesteia de a întreține raporturi intime cu inculpatul, dată fiind orientarea sa sexuală”, citat din rechizitoriu.

Suspectul este acum cercetat pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, dar și pentru fals și uz de fals și dare de mită.