avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Netflix face evaziune fiscală?

Probabil ați auzit, dacă nu de la noi, cu siguranță de la alte reviste online de știri, că Netflix are câteva probleme fiscale și financiare. Printre ultimele noutăți, este problema fiscală din Italia, unde a fost amenințată de stat că, dacă nu-și va plăti taxele, va suferi repercursiuni, indiferent de faptul că nu aceasta este țara unde-și desfășoară activitatea (aceasta fiind în California, SUA).

Cunoscuta companie de streaming online de video deține una din cele mai importante și cuprinzătoare platforme de filme și seriale. Acuma, firma este pasabilă de o amendă foarte mare. 

Acest lucru s-a întâmplat deja și lui Apple, compania fiind amendată de Uniunea Europeană, pentru că profita de o înțelegere cu guvernanții din Irlanda, locul în care își avea sediul compania în Europa, consecința fiind plata unor taxe infime. Astfel, aceștia au fost obligați să plătească toate taxele fiscale din 2003 până în 2014, plus dobândă.

Acuma, pe un făgaș comun, procurorii milanezi vor să-i amendeze pe Netflix, pentru că nu-și plătesc taxele, pe motiv că nu-și desfășoară activitatea în respectivul stat. Acuzația este gravă: evaziunea fiscală.

Comisia Europeană a început o anchetă dură împotriva companiilor foarte mari care profită de poziția lor privilegiată de pe piață, pentru a obține taxe mai mici. Printre acestea se numără Apple, Google, Amazon, Facebook și Airbnb.

Vânzările făcute sunt transmise în paradisuri fiscale ori prin intermediul unor state sau guverne permisive, ca Irlanda sau Luxembourg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *