avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Un smartphone scump este cea mai proastă investiție pe care o poți face. Iată datele.

Am decis să fac un articol pentru a vă explica celor care cumpărați telefoane scumpe, cât de proastă este investiția dvs., având în vedere cât de rapid își pierde valoarea un smartphone.

Dacă până acuma credeați că mașina este cea mai proastă investiția vreodată, atunci vă înșelați, pentru că, cu aceasta concurează achiziția unui smartphone. Un autovehicul își pierde din valoare cam 40% aproape imediat după ce este cumpărat, mai exact după un interval de trei ani (în medie).

Tabelul de mai sus arată, de pildă, investiția într-un telefon, deci arată exact raportul calitate-preț, adica ceea ce primești versus ceea ce dai.

Studiul a fost făcut de specialiștii de la Flipsy, ghidul principal al prețurilor online care oferă valori exacte pentru cărți, dispozitive și alte produse în funcție de tendințele actuale ale pieței. Analiza lor a dovedit că un smartphone își pierde cam între 38% și 76% din valoarea inițială numai într-un an.

Din cauza prețurilor foarte mari, oamenii tind să păstreze un telefon pentru o perioadă mai lungă de timp, pentru cam 31 de luni, în medie, ne arată informațiile culese de analiști.

Valoarea scade în funcție de marca și tipul telefonului achiziționat. Să luam, de exemplu, un iPhone. Acesta prezintă o valoare mai ridicată în timp decât cele de la Samsung din seria Galaxy.

Flipsy au transmis inclusiv informații exacte. Într-un an, un iPhone X se depreciază cu 45%, pe când un Galaxy S8 poate ajunge și la 57% din valoarea sa. LG G6 a înregistrat o pierdere de 73% , pentru aceeași perioadă comparată.

Ca să facem și o mică comparație, o mașină se depreciază cu (cam) 20% din valoarea originală într-un an, după care pierde 10% an de an.

Analiza menționează că se referă la mașinile mai scumpe de genul Ford F-150 sau Toyota Camry (ca exemple). După 3 ani, primul a pierdut 37% și, celălalt model, 42% din valoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *