avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

TOTUL despre modul în care PSD a crescut salariile. De ce vom plăti cu toții!

Nu este un aspect necunoscut cheltuiala necugetata a banului public de catre guvernul Dancila/Dragnea. In urma cu cateva zile, deputatul USR Caludiu Năsuia a transmis un mesaj prin pagina sa de Facebook cu privire la modul in care a fost manageriat buget public in timpul guvernarii lui Dragnea/Dancila. Printre cele mai mari probleme mostenite de urmatorul guvern ce va sa vina dupa acesta, va fi acela de a repara paguba din buget cauzata de vechii lideri.

Deputatul USR Claudiu Năsui a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj, in care explica modul in care PSD a facut rostul de banii pentru cresterea salariilor si de ce aceasta este o problema pentru viitorul guvern.

”Una dintre cele mai vechi manipulări ale politicienilor este să cumpere oamenii cu proprii lor bani”, opiniaza Năsui, care mentioneaza ca PSD se foloseste tocmai de beneficiarii majorarilor, pentru a le creste salariile:

”Explozia cheltuielilor statului a fost plătită în două feluri. De către contribuabili prin toate creșterile de taxe din ultimii ani (supra-impozitarea muncii part time, supra acciza la carburanți, contribuția asiguratorie pe muncă, taxele noi în energie, taxa nouă din telecom, etc.). Dar și prin datorie. Multă datorie.

Dacă despre creșterea împrumuturilor statului am mai vorbit, azi să ne uităm și la cât plătim pentru ele. Să ne uităm la dobânzi. Dobânda este un indicator care nu minte și nu poate fi manipulat ușor. De ce? Pentru că este exact prețul pentru care un creditor este dispus să împrumute statul. Simplu”, ne explica Claudiu Năsui.

”Cum au evoluat dobânzile României? Dacă în 2016 aveam aproximativ aceleași dobânzi precum Ungaria sau Polonia, ~3%. Acum, după aproape 3 ani de guvernare PSD-ALDE, lor le-au scăzut costurile îndatorării și au ajuns la 2,5%. Nouă ne-au crescut la 4,46%!

De ce? Pentru că pe măsură ce crești cheltuielile pe datorie, finanțatorii încep să vadă că te clatini. Și atunci nu se mai înghesuie să te crediteze. Iar cei care rămân dispuși să o facă sunt cei care îți cer din ce în ce mai mult, ca să își compenseze riscul pe care și-l asumă”, a mai adaugat acesta.

 Iata si pagina deputatului aici, alaturi de postarea publicata de acesta:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *