BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

UE a amenințat producătorii de automobile cu amenzi uriașe, pentru emisiile CO2

Uniunea Europeană se indreapta impotriva masinilor tradiționale.
Principalele obiective ale Uniunii din urmatorii ani privesc reducerea emisiilor de dioxid carbon si, ca atare, producatorii au fost nevoiti sa se reprofileze pe alte domenii, precum zona automobilelor electrice. Altfel, daca refuza, pot primi amenzi usturatoare.

Grupurile auto Volkswagen şi Fiat Chrysler (FCA) risca sa primeasca amenzi enorme, dacă nu vor indeplinii in urmatorii ani obiectivele impuse de blocul comunitar al Uniunii, referitoare la emisiile stabilite pentru 2021, dupa cum scrie într-un raport al firmei de consultanţă AlixPartners.

Studiul realizat de companie dovedeste cat de dificila este reprofilarea producatorilor pe noua nisa de productie, prevederile legale europene impunand scaderea emisiilor automobilelor pentru pasageri la 95 de grame de CO2 per kilometru până în 2021.
AlixPartners a analizat inclusiv cat de mari pot ajunge amenzile, in functie de nivelul emisiilor raportate de producătorii auto la finalul lui 2017. In urma acestor sanctiuni, multi dintre producatori au urmarit sa-si creasca vânzările de vehicule electrice şi hibride, pentru a reusi sa indeplineasca criteriile.
Volkswagen a anunţat ca indeplinirea criteriilor in Europa este o prioritate pentru acestia, pe cand  Fiat Chrysler a declarat ca va aplica cea mai ieftină varianta ca sa reuseasca sa respecte prevederile legsilative din domeniul auto, decizie care ar putea conduce la amenzi usturatoare pentru acestia din urma.
Volvo şi Toyota sunt singurii producători auto importanti de pe piata care au sanse foarte mari sa plateasca amenzile UE şi ar putea vinde surplusul lor de credite de emisii de CO2 altor grupuri auto, dupa cum pregonizeaza studiul AlixPartners.
Cu toate acestea, cel mai mult de suferit va avea grupul german Volkswagen, intrucat ei au cea mai mare cotă de piaţă din Europa. SIngura optiune care le-a mai ramas celor de la VW este să inceapa producţia in masă de automobile electrice si sa le introduca pe piata în 2020, ceea ce si au anuntat ca urmaresc sa faca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *