avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Firmele private românești pot participa pe banii statului la târguri internaționale

Statul roman a decis sa ajute si sa promoveze participarea firmelor private românești la târguri internaționale, misiuni economice și să realizeze studii de piață, prin Programul de promovare a exporturilor, lege care a fost trecuta de catre Guvern, avand un buget disponibil de maximum 70 de milioane de lei pentru acest an.

Sursa foto: suntecsingapore.ro

Programul de promovare a exporturilor, care este manageriat de catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), are un buget stabilit de 105 milioane de lei pe 2019 și 2020. Pentru anul acesta, au fost incluse credite de angajament in valoare de cel mult 70 de milioane de lei, 50 de milioane de lei dintre acestia fiind deja disponibili pentru a se face platite, acestea reprezentand credite bugetare.
.
Programul are incluse 3 scheme de sprijin:

  • participarea la târguri internaționale,
  • participarea la misiuni economice
  • și realizarea de studii de piață.

Schemele de ajutor de minimis se vor aplica in urma consultării între MMACA și membrii Consiliului de Export, reprezentanți ai federațiilor, patronatele de ramură și asociaţiile profesionale.

Pana acum, acest program a putut fi accesat de companiile interesate prin intermediul organizațiilor patronale in care erau incluse, sub pavilioane naționale la târguri și expoziții internaționale.

Pentru tot exercitiul anului trecut, programul a avut un buget mai mic de 48,9 milioane de lei, la care au depus cereri 850 de firme la 59 târguri internaționale sub pavilion național și s-au desfasurat 15 misiuni economice, cu 150 de firme participante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *