BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Carnea obținută în laborator vs carnea crescută natural

Numărul de vegetarieni și vegani pare-se ca este in crestere, de la an la an si una dintre principalele alegeri alternative pe care le fac acestia la carnea normala, de origine animala, este cea artificiala, dezvoltata in laboratoare.

Dupa cum arata mai multe studii realizate de curand de cercetatori, carnea de vită crescută artificial ar avea gaze cu efect de seră si, ca atare, ar produce daune mult mai grave si pe termen mai lung decat cea crescuta natural, de origine animala. 

Sa nu uitam ca agricultura este una dintre principalii factori care produc un sfert din gazele cu efect de seră emise si care duc la creșterea temperaturii globale. Creșterea bovinelor duce la majorarea cantităților semnificative de metan și oxid de azot, intrand, astfel, printre cei mai mari contributori.

Lumea stiintifica pentru a rezolva aceasta problema, a creat carnea crescută în mod artificial. Din ce in ce mai multe laboratoare au inceput sa produca carne de vită, porc, pui, dar și fructe de mare in acest fel.

Studiile au demonstrat ca ar putea exista, cu adevarat, un efect pozitiv asupra mediului, insa, pe perioade mai lungi de timp, dezvoltarea cărnii în laboratoare ar putea duce la o majorare a concentrației dioxidului de carbon emis în atmosferă. Cu toate ca metanul se pastreaza în aer pentru un termen de cam 12 ani, dioxidul de carbon se strange pentru milenii întregi.

Studiul concluzioneaza ca beneficiile pe care le ofera aceasta alternativa sanatoasa la mediu depinde de mijloacele de obținere a energiei folosita de cercetatori la productia carnii artificiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *