avenuehotelsusamvb

BUSINESS

ULTIMELE ȘTIRI

Producători importanți amendați cu 1,91 mil de euro pentru fapte anticoncurențiale

Consiliul Concurenţei a declarat, printr-un comunicat de presa, in urma cu cateva zile, ca a dispus sanctionarea cu amenzi in valoare totala de 9,003 milioane de lei (1,91 milioane euro), a 6 firme, deoarece acestea se intelesesera sa restranga posibilitatea altor companii de a comercializa servicii de mentenanţă pentru echipamente aflate în dotarea unor nave maritime.

Investigatia cu privire la savarisarea de fapte anticoncurentiale de aceste 6 firme incepuse in urma cu 4 ani, la plângerea inaintata de firma Ancom 96, dupa cum anunta Consiliul.

Autoritatea de a stat a mai mentionat ca producătorul Japan Radio şi distribuitorii săi Alphatron Marine (reprezentantul Japan Radio în Europa), Navtron, Polar Denizcilikve Deniz Malzemeleri, Alhoutyam şi Space Electronics au lucrat impreuna ca sa scoata din cursa, compania Ancom 96 de la licitaţia realizata, în 2015, de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Aceasta avea ca obiect cumpararea de servicii de mentenanţă pentru echipamentul Voyage Data Recorder JCY-1850 pe teritoriul României.

”Nefiind distribuitor autorizat pentru Japan Radio, Ancom 96 a subcontractat un distribuitor, care, însă, a renunţat la contract în urma presiunilor exercitate de producător. Japan Radio a impus şi celorlalţi distribuitori să nu accepte subcontractarea pentru a nu concura cu Navtron, participant la licitaţie şi distribuitor al produselor Japan Radio pe teritoriul României” – spune Consiliul.

Cuantumul amenzilor au fost mari, mai ales pentru Japan Radio, care a suportat-o in mare parte, in valoare de 7,73 milioane de lei (1,64 milioane euro).

”Japan Radio şi Alphatron Marine au aplicat la procedura de clemenţă, oferind o serie de documente şi informaţii Autorităţii de concurenţă, beneficiind astfel de reduceri ale amenzilor între 30% şi 40%”, spune comunicatul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *